agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS
Publicat el 31 de maig de 2021

Només uns dies després del nomenament d’en Josep Maria Argimón com a nou Conseller de Salut, avui s’han conegut els noms de les persones que ocuparan llocs com la Gerència de l’Institut Català de la Salut, la Direcció del CatSalut o la Secretaria de Salut Pública.

La infermera Yolanda Lejardi serà la persona proposada per ocupar la direcció gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta de la primera infermera que opta a la direcció gerència de la institució. Des de l’any 2018 és directora d’Atenció Primària de l’ICS, càrrec que ostenta a l’actualitat. En plena pandèmia, Lejardi també va assumir l’encàrrec puntual de la direcció i coordinació assistencial dels centres socials de caràcter residencial del Departament de Salut, que es trobaven greument afectats pels efectes de la Covid.

Lejardi té un màster en Gestió i Serveis d’Infermeria, un màster en Gestió i Serveis d’Atenció Primària i un postgrau en infermeria a l’Atenció Primària. Va iniciar la carrera assistencial l’any 1996 com a infermera hospitalària a la Fundació Hospital de Mollet i, posteriorment, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l’Institut Català de la Salut com a infermera familiar i comunitària assistencial i, posteriorment, en càrrecs de gestió en diferents centres de l’ICS de Barcelona ciutat i la Metropolitana Nord.

Des d’aquest moment, oferim la nostra col·laboració a la Sra Yolanda Lejardi per treballar conjuntament pels drets laborals, professionals i socials de les infermeres i infermers i la resta de professionals que treballen a l’ICS.

L’encoratgem a no perdre de vista la realitat del sistema, afrontant els problemes estructurals que hi ha en tots els àmbits per a posar-hi solució, escoltant als professionals que hi treballen doncs són els que millor podran explicar-los la realitat de la situació que vivim. 

També fem una crida a què ens cuidi, que cuidi a les infermeres i als professionals de la salut que dia a dia treballen per oferir la millor atenció a la ciutadania en una situació difícil, i amb una manca crònica de recursos. Millors convenis laborals, més transçarència i agilitat en moviments interns i processos de selecció o un nou pacte de Borsa de treball, serien punts d’inici per la millora de les condicions laborals dels professionals.

Des d’Infermeres de Catalunya agraïm que la Conselleria de Salut hagi pres aquesta encertada decisió i valorem molt positivament el nomentament de grans professionals infermeres, en llocs de gestió i direcció en el nostre sistema de salut.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!