agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya inicia accions el proper 1 de desembre: ni hores extres ni doblar torns
Publicat el 21 de novembre de 2022

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, de la que Infermeres de Catalunya forma part, va publicar una declaració conjunta per als membres del Govern de la Generalitat de Catalunya on es demanava que s’apliqués la moció aprovada el 28 d’abril al Ple de Parlament en relació amb la millora de les condicions laborals del personal sanitari del nostre sistema sanitari públic.

Després de donar el plaç de 3 mesos i no haver obtingut cap resposta per part de l’administració de la Generalitat de Catalunya (més que el compromís de l’exconseller de Salut a reunir-se amb la Mesa, fet que no va poder ser al canviar de conseller) s’ha decidit iniciar accions el proper 1 de desembre convocant a totes les treballadores i treballadors de la sanitat pública catalana a no fer hores extres ni doblar torns entre els dies 1 i 7 de cada mes, de forma indefinida.

Amb la màxima voluntat d’unitat d’acció criden a l’adhesió a aquestes accions a totes les treballadores i treballadors de la sanitat pública catalana i demanem el suport i solidaritat de tota la ciutadania en defensa del nostre sistema sanitari públic.

Punts aprovats

Les decisions que pren el Parlament són la legítima representació del poble de Catalunya i, per tant, sol·licitem l’íntegre compliment dels punts aprovats:

  • Equiparar les condicions laborals i salarials de tot el personal sanitari del sistema públic de salut amb independència del prestador pel qual treballen.
  • Establir unes ràtios professional-usuària que contemplin les realitats econ miques i socials dels territoris i que permetin una correcta assistència i redueixin l’actual càrrega laboral.
  • Dotar d’estabilitat el personal sanitari, augmentant l’oferta pública de places per posar fi als contractes temporals i eventuals, garantint una contractació estable i de qualitat.
  • Planificar la creació de més professionals sanitaris atenent a les necessitats demogràfiques actuals, la demanda assistencial real i l’increment de plantilles estructurals necessàries per poder donar resposta a la necessitat de relleu del personal que es jubilarà els pr xims anys.
  • Ampliar les places de formació especialitzada MIR i IIR.
  • Proporcionar facilitats per tal que professionals de la medicina familiar i comunitària vulguin exercir a les zones rurals.
  • Destinar el 25% del pressupost de Salut a l’Atenció Primària.
  • Eliminar les tasques burocràtiques.

Llegeix aquí la declaració conjunta que es va enviar al Govern

Descarrega el document amb la convocatòria de mobilitzacions

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!