agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

La Mesa Sindical de Sanitat desconvoca les aturades parcials dels dilluns
Publicat el 26 de març de 2021

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya DESCONVOCA LA VAGA SECTORIAL amb registre d’entrada el dia 16 de febrer de 2021 prevista per tots els dilluns de forma indefinida a partir del 15 de març de 2021 ,en les franges horàries de 4:00 a 6:00 h; de 8:00 a 10:00 h i de 18:00 a 20:00 h que afectava el personal estatutari, al personal laboral, al personal funcionari i al personal en formació especialitzada (IIR, FIR, PIR, BIR i MIR) que presta els seus serveis a la xarxa Pública SISCAT (ICS, i centres concertats) i a tots els centres assistencials de titularitat pública i privada de Catalunya dels àmbits d’atenció primària (tots els seus dispositius), atenció continuada urgent, atenció domiciliària, atenció hospitalària, atenció prehospitalària i emergències, salut mental, atenció sociosanitària, atenció residencial i atenció a les emergències 061 Contact Center.

Els serveis mínims establerts pel Departament de Treball, Afers Socials i Família a l’ORDRE del dia 9 de Març, per la qual es garanteix el servei essencial a tots els centres i empreses sanitàries, sociosanitàries i residències per a la gent gran públiques i privades de Catalunya, ha permès que la gran majoria d’aquestes interpretin de forma màxima el nombre de treballadors estrictament necessaris per al normal funcionament dels diferents serveis imprescindibles i inajornables, tant de l’àmbit SISCAT com dels centres privats afectats per aquest, establint com a serveis mínims el 100% de la plantilla fet que ha impossibilitat el seguiment d’aquesta, alhora que demostra que en l’actualitat s’està treballant en situació de recursos humans mínims.

Infermeres de Catalunya entén per tant, que el dret fonamental a la vaga ha estat pràcticament anul·lat de facto amb aquesta ordre i amb la interpretació restrictivament interessada per part de les direccions dels diferents centres que estaven convocats.

Tots sabem que el dret a vaga al sector sanitari, a les residències i als centres sociosanitaris es veu molt limitat donada la idiosincràsia dels seus serveis -més encara en situació de pandèmia- però moltes empreses i entitats han aprofitat aquest fet per imposar uns mínims que en realitat han estat els màxims possibles. No han hagut de comptabilitzar, ni tan sols succintament, quins eren els treballadors i treballadores estrictament imprescindibles i que aquests ocupaven llocs de treball en serveis que eren inajornables, beneficiant-se d’un redactat que en cap cas ha establert de forma clara, precisa i sense opció d’interpretació quins eren aquests serveis mínims que garantissin la salut de la ciutadania.

Per altra banda, hem estat assabentats de les maniobres poc ètiques que alguns centres de treball han utilitzat per impedir el seguiment de la vaga així com per coaccionar i posar en contra als mateixos treballadors limitant el dret als descansos i dies de permisos que els treballadors tenen legalment establerts als respectius convenis col·lectius.

No s’ha publicitat, ni donat suficient cobertura informativa als mitjans de comunicació de gran abast poblacional de les diferents concentracions que s’han produït arreu del país durant aquests dies, de forma descarada i vergonyosa al nostre entendre, invisibilitzant una lluita comuna entre diferents sectors sense precedent històric.

Novament, creiem que existeix un interès compartit entre alguns mitjans de comunicació autonòmics (que en definitiva és en el que cada vegada més ens estem convertint) i aquells partits polítics dels quals en depenen, amb la col·laboració imprescindible dels sindicats clàssics que lluny de sumar esforços hi posen pals a les rodes i miren cap a una altra banda quan es parla de justícia i avenç en les condicions laborals, socials i professionals dels treballadors que abans, durant i després d’aquesta pandèmia continuaran donant el millor de si mateixos per fer front a les deficiències del sistema, tant en Sanitat com en l’entorn dels Serveis Socials.

Infermeres de Catalunya tenim molt present que la salut i les condicions socials van de la mà i que una societat realment justa i democràtica ha d’oferir als seus ciutadans uns recursos sanitaris i socials a l’abast de tothom, equitativament repartits acords a les seves necessitats i sense interessos econòmics pel mig.

Per això, durant aquests últims mesos, hem acceptat reunir-nos amb aquells partits polítics que ens han convidat per expressar les motivacions que ens han portat a convocar aquesta vaga, com ha estat la CUP i EN COMÚ PODEM i recollir-les amb la promesa de no quedar en un calaix i continuar donant-les visibilitat.

Per part de la Conselleria de Salut, amb la figura de la Sra. Alba Vergés com a màxima responsable del Departament, no hi ha hagut cap contacte ni tan sols telemàtic, per atendre i interessar-se per la situació que ens afecta i preocupa i que en definitiva reverteix en l’usuari i al ciutadà que veu com dia a dia es desmantella un Sistema Públic de Salut que està agonitzant per les polítiques d’austeritat i retallades i privatització al que ha estat sotmès.

Per tot el que s’ha exposat ens hem vist obligats a la desconvocatòria de la VAGA, ponderant la situació.

L’esforç d’aquests dies fet per totes les treballadores i treballadors no ha resultat estèril.

Algunes organitzacions i partits polítics han recollit les nostres demandes com a seves, per donar-les continuïtat, però principalment perquè la societat en general, informada del que està passant mai més podrà revertir la culpa als treballadors sinó al Govern, les institucions i les persones, que en són responsables d’haver arribat a aquest punt.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!