L’OMS fa valdre el treball de les infermeres durant la pandèmia i demana que es contractin més
Publicat el 17 de juny de 2020

El Director General de l’OMS (Organització Mundial de la Salut – WHO), Tedros Adhanom, ha explicat en roda de premsa que la pandèmia per la COVID-19 ha deixat en evidència la importància de la feina que desenvolupen les infermeres i els infermers en el sistema públic de salut i espera que aquesta sigui una lliçó que el món hagi après després d’aquesta crisi sanitària. Ha demanat als governs un augment de la inversió en la contractació d’infermeres per als sistemes de salut.

Adhanom ha denunciat que el 80% del personal d’infermeria treballa en països que representen tan sols la meitat de la població mundial. Ha explicat que el món s’enfronta a un dèficit de 5,9 milions d’infermeres i infermers, sobretot a Àfrica, el sud-est asiàtic i al mediterrani oriental i a Llatinoamèrica.

Des de l’OMS han demanat a tots els països amb manca d’infermeres que augmentin la xifra de professionals en un 8% cada any i potenciïn mesures que permetin millorar les condicions laborals.

 

 

 

Et pot interessar

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT Catalunya, CATAC-CTS-IAC, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem, hem convocat a tots i totes les treballadores de la sanitat de Catalunya a una VAGA SECTORIAL el...

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Accedeix al Servei d'Atenció Integral per conèixer les respostes als dubtes més habituals sobre els teus drets laborals durant les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer. El SAI és un sistema obert per a tothom i et permet accedir a una base de...

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X