L’OMS fa valdre el treball de les infermeres durant la pandèmia i demana que es contractin més
Publicat el 17 de juny de 2020

El Director General de l’OMS (Organització Mundial de la Salut – WHO), Tedros Adhanom, ha explicat en roda de premsa que la pandèmia per la COVID-19 ha deixat en evidència la importància de la feina que desenvolupen les infermeres i els infermers en el sistema públic de salut i espera que aquesta sigui una lliçó que el món hagi après després d’aquesta crisi sanitària. Ha demanat als governs un augment de la inversió en la contractació d’infermeres per als sistemes de salut.

Adhanom ha denunciat que el 80% del personal d’infermeria treballa en països que representen tan sols la meitat de la població mundial. Ha explicat que el món s’enfronta a un dèficit de 5,9 milions d’infermeres i infermers, sobretot a Àfrica, el sud-est asiàtic i al mediterrani oriental i a Llatinoamèrica.

Des de l’OMS han demanat a tots els països amb manca d’infermeres que augmentin la xifra de professionals en un 8% cada any i potenciïn mesures que permetin millorar les condicions laborals.

 

 

 

Et pot interessar

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

S'han publicat els llistats provisionals de mèrits per a les categories d'infermeria i infermeria especialista en obstetrícia i ginecologia. Els llistats es poden consultar a la web: http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/tipusConvocatoria/TC2/ El termini per...

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Avui, 30 de desembre, el sindicat signant del II Acord, CATAC-CTS IAC, ha denunciat l'Acord de la Mesa de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut. També ho va fer UGT fa uns...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't