agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Les infermeres, que també som facultatives, apostem per una reorganització del sistema sanitari basant-lo en una visió interdisciplinar real i fugint d’un sistema jerarquitzat per categories
Publicat el 14 d'abril de 2023

Infermeres de Catalunya estem d’acord amb Metges de Catalunya amb què no es pot seguir treballant amb les condicions actuals, però a diferència d’ells, valorem aquesta situació com una oportunitat per replantejar-nos aquest sistema de salut obsolet en què la integració dels diferents perfils professionals, des d’una visió interdisciplinar, sigui el camí a seguir.

Creiem que sobrecarregar o desprestigiar la resta de perfils professionals no mèdics no és el camí com tampoc ho és demanar millores per un sol col·lectiu professional; un sistema sanitari més eficient i que respongui a les necessitats reals de la població vol la integració d’un equip de professionals en què cadascú tingui les seves competències i funcions assignades sense jerarquies Però sense rebaixes i, evidentment, no al mateix preu.

En el cas de les infermeres, tot i ser personal facultatiu, però sense tenir reconeguda la categoria A1, sense tenir reconegudes ni professionalment ni laboralment les especialitats i tenint una llei del medicament i una LOPS desfasades i bloquejades, estem capacitades per assumir altres competències. Però les infermeres volem assumir-les amb seguretat i dins d’un marc legal clar i sense fissures, en què el reconeixement social, professional i laboral siguin una realitat i no una utopia o un cop a l’esquena.

No pretenem fer la feina d’altres, volem fer la feina que podem fer, per la que tenim les competències desenvolupades i assumint la responsabilitat d’allò que fem, però no al mateix preu.

Que un col·lectiu sanitari vulgui millorar les seves condicions laborals per millorar l’atenció als pacients, tindrà el nostre suport, sempre que no sigui en detriment de cap altre col·lectiu.

En conclusió, el nostre sistema sanitari és ineficaç i està sobrepassant tots els límits posant en perill els professionals i la ciutadania, i per això insistim en la necessitat urgent de reorganitzar aquest sistema. Infermeres de Catalunya hi serem per lluitar-ho i aconseguir-ho.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!