agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

L’especialitat d’urgències i emergències més a prop. Però, de moment, només per als metges.
Publicat el 9 de juny de 2023

El Ministeri de Sanitat ha iniciat aquest dimarts el tràmit de consulta pública prèvia del Projecte de Reial Decret pel qual s’estableix el títol d’especialista en Ciències de la Salut de Medicina d’Urgències i Emergències. El termini de consulta pública del projecte és de 15 dies naturals.

La creació de l’especialitat és una reivindicació que els professionals de la salut que es dediquen a les urgències i emergències han mantingut durant anys. Sanitat assenyala que, amb aquesta nova especialitat, es pretén millorar l’assistència sanitària urgent i en emergències a través de la millora de les competències del professionals especialistes en Ciències de la Salut.

El procés de consulta pública implica que els ciutadans, organitzacions i associacions que així ho considerin poden fer arribar les seves opinions sobre les qüestions plantejades fins al 21 de juny del 2023, a través del correu electrònic proyectosnormativos-dgorden@sanidad.gob.es

Aquest Reial decret parteix de la proposta de la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut que, a la reunió de 21 de març de 2023, va proposar el desenvolupament d’un nou títol d’especialista en Ciències de Salut en Medicina d’Urgències i Emergències, a què podrien accedir les persones amb títol que habiliti per a l’exercici de la Medicina a Espanya.

El Reial decret compta amb els informes preceptius del Ministeri d’Universitats, el Consell General de Col·legis Oficials de Metges i la Comissió Permanent del Consell Nacional d’Especialitats en Ciències de la Salut. Així, la formulació d’aquesta nova especialitat compleix el que recull el Capítol III del Reial Decret 589/2022, de 19 de juliol, pel qual es regulen la formació transversal de les especialitats en Ciències de la Salut, el procediment i els criteris per a la proposta d‟un nou títol d‟especialista en Ciències de la Salut o els diplomes d’àrea de capacitació específica.

Sanitat destaca que el Reial decret forma part de les reformes integrals empreses pel Govern d’Espanya, incloses al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per millorar els recursos humans en el Sistema Nacional de Salut i, amb això, la capacitat de desenvolupament professional del SNS.

I les infermeres?

Sembla que, de nou, les infermeres anirem després que els metges. Tot i que el RD d’especialitats en Ciències de la Salut determina la creació de noves especialitats també per a les infermeres, sembla que la proposta està únicament enfocada al col·lectiu mèdic.

Al congrés de SEMES, que s’està duent a terme a Madrid aquests dies, el Ministre de Sanitat ha confirmat la creació de l’especialitat per als metges a finals de juny, després de la consulta.

Des d’Infermeres de Catalunya promourem la creació de l’especialitat per a les infermeres i els infermers donant suport a les entitats científiques que actualment treballant per a que aquesta especialitat sigui una realitat, també per a les infermeres d’urgències i emergències.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!