agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-smt2-live-help

Portal de Suport

m

Portal de Tràmits

agsdix-smt2-person-outline

Àrea d'Afiliada

Llum verda per poder emetre la signatura electrònica per emetre ordres de dispensació de medicaments
Publicat el 22 de febrer de 2020

Avui, 22 de febrer de 2020, el Departament de Salut ha signat l’acord amb el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya i els col·legis d’infermeres de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

La titular del Departament de Salut, Alba Vergés, ha signat el conveni que permet posar en marxa l’emissió del certificat digital necessari perquè les infermeres i infermers acreditats per a la indicació, ús i autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris, accedeixin al Sistema Integrat de Recepta Electrònica del CatSalut (SIRE). I, d’aquesta manera, podran signar l’ordre de dispensació electrònica que emetin.

Aquest acord estableix que els col·legis professionals seran els emissors d’aquests certificats digitals, en els quals hi constarà informació d’identificació de cada infermera o infermer: el nom i cognoms, el NIF, el número de col·legiació, la professió, l’especialitat infermera en cas de tenir-la, el tipus d’acreditació (generalista o especialista), el número identificador del certificat i l’adreça de correu electrònic.

Es tracta d’una tarja identificativa –igual que la que fan servir els metges i metgesses–, per accedir al Sistema Integrat de Recepta Electrònica del Catsalut (SIRE). Aquesta plataforma integra els processos de prescripció i dispensació dels fàrmacs i productes sanitaris finançats per la sanitat pública, i s’hi està treballant per enllestir-hi totes les funcionalitats perquè pugui recollir la indicació infermera. El SIRE permet emetre les receptes electròniques, accessibles per a les persones ateses des de qualsevol farmàcia o punt de dispensació.

Aquest és un pas important, però no el definitiu, per aconseguir la prescripció infermera. Ara per ara, una llei de prescripció molt llunyana a la que les infermeres i infermers de Catalunya necessiten per la seva feina en el dia a dia, però un pas important per establir el model que s’ha d’utilitzar perquè l’emissió de la recepta sigui una realitat integrada en el model de salut de Catalunya.

 

Font: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/382850/consellera-verges-firma-conveni-emetre-signatura-electronica-infermeres-acreditades-emetre-ordres-dispensacio-medicaments

 

 

Et pot interessar

Eleccions 28 Maig: guia de permisos laborals

Eleccions 28 Maig: guia de permisos laborals

Segons l’ORDRE EMT/111/2023, de 9 de maig, per la qual s’estableixen les instruccions necessàries per a la participació dels treballadors i treballadores en les eleccions locals i al Consell General d’Aran del dia 28 de maig de 2023, aquests són els permisos...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't