agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Posicionament d’Infermeres de Catalunya quant a la campanya vacunal Grip/COVID-19 2023-2024
Vaccination Coronavirus infection, Covid 19. A nurse makes a vaccination in the patient's shoulder.
Publicat el 25 d'agost de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Després d’avaluar i estudiar diferents articles d’experts i comunitats científiques, continuem sense trobar un consens clar sobre quina és la millor estratègia a seguir en quant la vacunació COVID-19 per la propera campanya, així que creiem prudent esperar a la presentació de l’estratègia vacunal 23/24 Grip-COVID -que es farà durant el mes de setembre vinent, ja que estem segurs que, tot i la controvèrsia, serà la millor opció disponible i validada pels nostres experts en aquest àmbit.

Les infermeres hem liderat, ja abans de la pandèmia, les campanyes vacunals contra la grip, la vacunació escolar, vacunació a grups de risc…, i volem interpel·lar a professionals, societats científiques i mitjans de comunicació a transmetre un missatge unànime, fruit del consens en l’estratègia vacunal, per tal de mantenir una bona cobertura d’immunització mitjançant les vacunes, en la societat.

Una bona cobertura vacunal ens protegeix a les persones i la comunitat i depèn de tots que el missatge arribi d’una forma clara i entenedora a la població perquè no dubti a vacunar-se. L’anterior campanya de la grip es va veure “afectada” per una disminució important de la cobertura vacunal i seria adient tornar a les cobertures prepandèmia, ja que la prevenció primària que ofereixen les vacunes han demostrat la seva eficàcia pel que fa a prevenció.

Tanmateix, valorem positivament la diferència d’opinions d’experts i comunitats científiques amb una visió crítica, perquè aquests posicionaments diversos promouen l’avenç científic, però alhora veiem rellevant transmetre aquest missatge consensuat des de les organitzacions que vetllen per les campanyes vacunals davant la població per evitar la davallada en la cobertura amb vacunes que fa dècades que estan demostrant la seva efectivitat davant la protecció de malalties.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!