Des d’Infermeres de Catalunya informem que no ens adherim a la vaga convocada per Metges de Catalunya.

Entenem que estem en un moment crític de la nostra sanitat i que un cop més el pes i la responsabilitat cau en el personal sanitari, apel·lant a l’ètica professional. Per això cal, més que mai, que tota la sanitat catalana s’uneixi per reivindicar unes millores laborals que són no només justes sinó imprescindible.

No ens adherim perquè considerem que:

  1. Som un equip i com a tal hem de lluitar per millorar les condicions laborals de tots i garantir la qualitat assistencial que la ciutadania es mereix. No és moment de lluites de “classes” i mirar-se només el propi melic. Tots i cadascun dels treballadors de la sanitat catalana som imprescindibles i tenim els mateixos drets.
  2. No hem de sectoritzar les demandes. La sanitat és una cadena on tots els esglaons són igual d’importants i si un falla o no té prou força la resta cauen al darrere. Per això creiem que no té cap sentit fer una vaga d’Atenció Primària o d’Hospitalària i si fer una aturada conjunta de tota la sanitat, transport sanitari, atenció primària, hospitalària, sociosanitari, etc.

 

Infermeres de Catalunya creiem del tot necessària una VAGA INDEFINIDA de TOTS els professionals sanitaris del sistema de salut de Catalunya. La situació és insostenible per a totes i tots i cal aturar d’una vegada la situació límit en la qual ens trobem, abans que sigui irremeiable.

Per aquest motiu, fem una crida a la resta de sindicats, agrupacions professionals, plataformes, societats científiques i col·legis professionals per unir-nos en una única reivindicació que contempli les necessitats de cada una de les categories (no estaments) professionals que treballen de forma multidisciplinar i en equip en l’atenció a la ciutadania del nostre país.

Infermeres de Catalunya seguirem lluitant per defensar els drets laborals, professionals i socials de les infermeres i els professionals sanitaris. Encara som un sindicat minoritari, fet pel qual no tenim capacitat de convocar una vaga, però si d’adherir-nos. Per això treballem per a poder convocar una vaga conjunta amb altres sindicats i amb unes reivindicacions reals i assumibles que beneficiïn a totes les professionals de la salut de Catalunya.

 

 

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X