agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Presentem document d’anàlisi i posicionament sobre el document de bases del Pacte Nacional de Salut de Catalunya
Publicat el 20 de febrer de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

Infermeres de Catalunya presentem l’anàlisi i posicionament al document de bases del Pacte Nacional de Salut que 54 experts han elaborat entorn de set àmbits de treball: sistema de salut, professionals, governança, sostenibilitat, avaluació, recerca i innovació, i transformació digital.

Aquest pacte pretén arribar a acords entre les principals forces i agents d’influència sobre la salut de la ciutadania que defineixi compromisos compartits sobre els quals construir les bases del sistema de salut de Catalunya, però sembla que aquest «pacte» no ha comptat amb tots els actors necessaris i no representa la visió plural que seria tan necessària per a poder considerar-se un «Pacte Nacional», pel que reclamem que, a part del grup d’experts -majoritàriament de l’àmbit acadèmic- també es faci partícip a entitats sindicals per aportar un coneixement laboral i social.

Un Pacte Nacional de Salut sense recursos i sense professionals està condemnat al fracàs. Orientar-lo sense contemplar els dèficits de professionals, que s’agreuja a mesura que un s’allunya de la zona metropolitana, és no garantir els drets d’equitat de la ciutadania, és parlar d’una longitudinalitat que no es podrà garantir en cap cas, és prioritzar tenir una bata blanca a garantir que tingui les competències necessàries. És garantir que els serveis tinguin la dotació pertinent amb els professionals corresponents, sense invents, sense rebaixes i sense enganys.

Les infermeres diem prou a Pactes i Polítiques que no contemplin les necessitats reals del sistema, per això des d’Infermeres de Catalunya volem aportar la nostra reflexió al document impulsat per la Generalitat amb el Pacte Nacional de Salut. És un document que conduirà les polítiques de Salut de Catalunya i aprofitant el procés obert participatiu volem aportar-hi elements de millora.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!