agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Professionals de l’Hospital del Mar i de l’Hospital de Sant Pau denuncien restricció i manca de material d’autoprotecció
Publicat el 17 de març de 2020

Són moltes les consultes de professionals de la salut que hem rebut aquests darrers dies per informar-se sobre quins drets laborals tenen realment després de tots els decrets autonòmics i estatals que han anat sortint amb raó de la crisi sanitària del Coronavirus i l’estat d’alarma.

Un dels últims contactes rebuts ha estat el d’un grup de treballadores del Parc de Salut Mar, en relació amb les últimes directrius internes per part de la direcció del centre, que han rebut el dia d’avui sobre les mesures de prevenció del SARSCov-2.

En aquest document dirigit al personal sanitari del centre, se’ls indica la restricció d’ús de material EPI (mascareta quirúrgica) únicament al personal de les unitats d’hospitalització i serveis on treballin amb pacients positius o amb pacients amb risc d’immunosupressió, limitant el seu ús a la resta de serveis a l’assistència de pacients amb clínica respiratòria, exposant innecessàriament al conjunt de professionals de la salut i principalment a les Infermeres i auxiliars d’infermeria que són les que estan en contacte continu amb pacients i familiars.

Considerem que es pot estar vulnerant l’article 19 dels ET sobre Seguretat i higiene:

“19.1 El treballador, en la prestació dels serveis, té dret a una protecció eficaç en matèria de seguretat i higiene.”

Les treballadores se senten desprotegides i manifesten tenir por a l’hora de treballar en una situació tant crítica i de risc i qüestionen la previsió del centre davant la Pandèmia ja anunciada del COVID-19. A més, altres fonts del mateix hospital han informat de la possible manca de mascaretes d’altra protecció FFP2, fet que complicaria la feina dels professionals.

També hem rebut denúncia de manca de material (mascaretes FFP2 i bates impermeables) per part de professionals de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Indiquen que la Direcció els està obligant a assistir a pacients diagnosticats de coronavirus sense aquest material d’autoprotecció adequat.

Des d’Infermeres de Catalunya exigim a les entitats que vetllin per la seguretat de les seves treballadores i treballadors i segueixin els protocols de seguretat. Les infermeres i la resta de professionals sanitaris han de poder treballar amb les màximes garanties de seguretat i no han de posar en risc la seva salut, la dels altres usuaris ni la de les seves famílies.

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!