Rebutgem frontalment l’assenyalament d’una infermera de l’Hospital d’Igualada com a causant del focus de SARS-Cov-2
Publicat el 22 de març de 2020

Des del sindicat Infermeres de Catalunya rebutgem frontalment l’assenyalament que el Sr. Joan Guix, Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya ha fet a una infermera de l’Hospital d’Igualada, afirmant que era la responsable de la cadena de contagis de SARS-Cov-2 durant un dinar popular.

En el context actual d’emergència sanitària, la societat està en un estat de neguit i nerviosisme continu, i aquestes declaracions, lluny de calmar la situació, posen en el punt de mira de la societat una persona que no té cap culpa d’aquesta crisi ni del confinament de la zona d’Igualada.

Creiem que és una enorme negligència i una enorme falta de respecte fer una afirmació com aquesta. Les infermeres de Catalunya estan exposades cada dia i no sempre amb els equips de protecció adequats, però continuen cuidant de les persones, encara que posin en risc la seva pròpia salut i la de les seves famílies.

Agraïm la defensa que n’ha fet el Gerent de l’hospital i el suport de tots els seus companys, així com el comunicat posterior per part de la Consellera de Salut desmentint aquesta informació.

Comuniquem a la infermera afectada que posem a la seva disposició els serveis jurídics del sindicat per emprendre quantes accions legals estimi oportunes contra les persones i entitats que l’ha assenyalat públicament d’una forma totalment negligent.

Et pot interessar

En estudi la demanda plural contra el SEM per danys i perjudicis

En estudi la demanda plural contra el SEM per danys i perjudicis

El Servei Jurídic del Sindicat Infermeres de Catalunya estudia actualment la possibilitat de presentar una demanda plural en reclamació de danys i perjudicis contra el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per la vulneració del dret fonamental a la vaga el passat dia...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't