agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Tornem de demanar una retribució digna i transparència en la gestió de la vacunació COVID.
Publicat el 4 de juny de 2021

El proppassat desembre, l’exconsellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar la necessitat del Departament de Salut de reclutar infermeres per poder organitzar a tot el territori català la Campanya de vacunació contra el SARS-CoV-2 durant el 2021 que durarà mesos.

El Departament de Salut havia habilitat un formulari perquè infermeres i infermers s’apuntessin, de forma voluntària.

Vàrem agrair que la primera mesura per poder realitzar la vacunació a la població fos la contractació d’infermeres.

Prevèiem que no seria assumible, únicament, per part de les professionals que actualment estan treballant a Atenció Primària. En part, a causa de l’allau de vacunacions concentrades en determinades dates després de la recepció de les diferents partides de vacunes que anirien arribant de forma, cada vegada, més massiva i per la manca estructural d’infermeres des de fa anys, que ho impossibilita per diferents motius, entre els quals destaca la cerca de condicions laborals més dignes de les que es poden trobar a Catalunya i a la resta de l’Estat, així com una remuneració acord amb la seva formació, competències i responsabilitats dins el sistema de salut.

Aleshores, ja vam avisar, que no hi havia cap document on quedés establert el tipus de contracte que s’oferiria, on les condicions laborals, duració del contracte, tipus de contracte, ni remuneració quedés establert de forma prèvia.

Donada l’experiència amb aquest tipus de crides i de com, després de respondre i treballar durament en plena pandèmia, les infermeres no han estat degudament compensades (ni econòmicament ni professionalment), vàrem demanar que es realitzés una contractació transparent i amb igualtat d’oportunitats, on les condicions fossin dignes per a tots els professionals contractats, alhora que la remuneració econòmica i professional sigui un reconeixement al sobreesforç realitzat per aquestes professionals.

Novament els criteris posteriorment establerts per remunerar les hores realitzades fora de l’horari laboral, ha esdevingut desigual i en alguns casos ha perjudicat treballadors que han dedicat moltes hores per poder donar resposta a aquesta necessitat.

És per això que tornem a demanar respecte per la nostra professió, així com absoluta transparència en la gestió i idèntiques oportunitats per aquells que continuen deixant-se la salut per guanyar-li el pols a aquesta pandèmia.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!