agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

UGT publica una notícia posant en dubte les capacitats de les infermeres del SEM
Publicat el 8 de maig de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

Infermeres de Catalunya lamentem que UGT no valori les infermeres del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i les nostres capacitats publicant una notícia on dona a entendre que la manca de metges provoca “que directament el o la pacient es traslladi a l’hospital amb una assistència bàsica, sense un tractament adequat per a la seva patologia“.

Entenem la necessitat de denunciar públicament, i hi estem totalment d’acord i a favor, que el SEM té un greu problema per atraure professionals, així com que hi ha un repartiment injust i poc transparent de les guàrdies o que es produeixin errors per manca d’eines informàtiques.

Però el que mai esperàvem és que un sindicat format per treballadores i treballadors del SEM, incloses infermeres, pugui arribar a afirmar que els pacients no reben el tractament adequat, referint-se a les unitats que han de fer una guàrdia sense metge per una descobertura.

UGT també afirma que aquesta manca de professionals fa que “el personal que presta l’assistència sanitària acabi assumint competències que podrien estar limitades pel marc regulador actual“, referint-se que les infermeres actuem extralimitant-nos en les nostres competències.

Aquesta afirmació demostra el gran desconeixement que UGT té de les competències de les infermeres d’emergències, la legalitat actual i la nostra capacitat per a tractar pacients crítics en l’àmbit prehospitalari.

El sistema SVAi ha demostrat sobradament la seva vàlua així com l’excel·lent atenció que oferim les infermeres i els TES d’aquestes unitats. Aquesta és una notícia que pretén crear alarma social per part d’un sindicat majoritari a qui llegiran moltes ciutadanes i ciutadans.

Haver-se plegat a totes les pretensions de l’empresa fa uns pocs mesos amb la polivalència, fa que la part social tingui ara poques “cartes” per negociar la negativa de l’empresa a millorar el conveni. Tenim la percepció que UGT vol utilitzar les infermeres i el model consolidat SVAi per pressionar a l’empresa, intentant crear una mena d’alarma social.

Demanem a UGT i a les infermeres que formen part de la seva secció sindical, que siguin més curoses amb les seves publicacions i que aclareixin el redactat de la notícia donat l’impacte que aquesta te pel prestigi i reconeixement social de les infermeres i infermers del SEM.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!