agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Una sentència que marca el camí per demanar responsabilitats a l’administració per la manca d’EPI
Publicat el 15 de juny de 2020

Una sentència que marca el camí a seguir per a que els professionals de la salut puguin demanar responssabilitats a l’administració per la greu situació viscuda degut a la falta d’Equips de Protecció Individual (EPI)

Infermeres de Catalunya analitzem la recent Sentència dictada pel jutjat social nº 1 de Teruel al procediment de Conflicte Col·lectiu i Drets Fonamentals 114/2020, de 3 de juny, dictada per la magistrada Elena Alcalde Venegas que fa evident que les administracions han de responsabilitzar-se de complir amb els mínims drets exigibles del personal al servei de l’Administració.

A Catalunya ha passat exactament el mateix que a la resta de regions de l’estat espanyol i la Generalitat no pot amagar el cap sota l’ala. No admet dubte ni excusa el maltractament que han patit, pateixen i seguiran patint les infermeres durant el transcurs d’aquesta pandèmia i caldrà que es depurin responsabilitats polítiques i administratives o, en cas contrari, defensarem la necessitat de convocar una vaga del sector sanitari.

Als ciutadans, i molt especialment als professionals sanitaris, ens varen demanar responsabilitat, valentia i sacrifici. Toca ara que sigui l’Administració la que reconegui els seus errors, que posi els mitjans necessaris sense dilació per preservar els drets fonamentals de les infermeres i infermeres i que prepari, sense miraments, tot el sistema de prevenció de riscos laborals en previsió d’un rebrot per COVID-19.

Cal que es reconegui al col·lectiu d’infermeria com el puntal fonamental del sistema de salut que tenim a Catalunya i cal que es reconegui el protagonisme de la nostra professió en l’activitat assistencial, en la presa de decisions i planificació del tots aquells dispositius o sistemes necessaris per assegurar la salut pública.

Descarrega el document d’anàlisi aquí.

 

Explica’ns el teu cas!

Si has vist vulnerats els teus drets en matèria de protecció de riscos laborals o els teus drets socials i professionals, accedeix a la Plataforma de Denúncia Electrònica i exposa’ns el teu cas. Estem en fase de recollida de casos!

Entra a https://denuncia.infermeresdecatalunya.cat

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!