agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Una sentència que marca el camí per demanar responsabilitats a l’administració per la manca d’EPI
Publicat el 15 de juny de 2020

Una sentència que marca el camí a seguir per a que els professionals de la salut puguin demanar responssabilitats a l’administració per la greu situació viscuda degut a la falta d’Equips de Protecció Individual (EPI)

Infermeres de Catalunya analitzem la recent Sentència dictada pel jutjat social nº 1 de Teruel al procediment de Conflicte Col·lectiu i Drets Fonamentals 114/2020, de 3 de juny, dictada per la magistrada Elena Alcalde Venegas que fa evident que les administracions han de responsabilitzar-se de complir amb els mínims drets exigibles del personal al servei de l’Administració.

A Catalunya ha passat exactament el mateix que a la resta de regions de l’estat espanyol i la Generalitat no pot amagar el cap sota l’ala. No admet dubte ni excusa el maltractament que han patit, pateixen i seguiran patint les infermeres durant el transcurs d’aquesta pandèmia i caldrà que es depurin responsabilitats polítiques i administratives o, en cas contrari, defensarem la necessitat de convocar una vaga del sector sanitari.

Als ciutadans, i molt especialment als professionals sanitaris, ens varen demanar responsabilitat, valentia i sacrifici. Toca ara que sigui l’Administració la que reconegui els seus errors, que posi els mitjans necessaris sense dilació per preservar els drets fonamentals de les infermeres i infermeres i que prepari, sense miraments, tot el sistema de prevenció de riscos laborals en previsió d’un rebrot per COVID-19.

Cal que es reconegui al col·lectiu d’infermeria com el puntal fonamental del sistema de salut que tenim a Catalunya i cal que es reconegui el protagonisme de la nostra professió en l’activitat assistencial, en la presa de decisions i planificació del tots aquells dispositius o sistemes necessaris per assegurar la salut pública.

Descarrega el document d’anàlisi aquí.

 

Explica’ns el teu cas!

Si has vist vulnerats els teus drets en matèria de protecció de riscos laborals o els teus drets socials i professionals, accedeix a la Plataforma de Denúncia Electrònica i exposa’ns el teu cas. Estem en fase de recollida de casos!

Entra a https://denuncia.infermeresdecatalunya.cat

 

 

Et pot interessar

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

La sempre controvertida figura de l’indefinit no fix a l’administració no representa una solució vàlida a la temporalitat abusiva al sector públic, sent la fixesa dels llocs de treball una opció més adequada. Breu anàlisi de la recent sentència del Tribunal de...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!