agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Ens afegim a la vaga del 8 de març contra les desigualtats i la violència vers les dones
Publicat el 6 de març de 2023

Aquest dimecres, 8 de març, reivindiquem la necessitat de tornar a sortir al carrer per reivindicar el paper crucial que les dones han jugat i segueixen jugant en la societat. És una ocasió per reconèixer els obstacles que les dones han superat al llarg del temps i encara continuen superant per aconseguir la igualtat de gènere.

Infermeres de Catalunya ens afegim i donem suport a les vagues feministes convocades per la CGT, La Intersindical i diverses entitats feministes per al 8 de març de 2023. Ens mobilitzem per exigir no ser discriminades mai més per motius sexistes, culturals o ideològics, entre tants d’altres, i fomentar la sororitat, l’empoderament i el suport mutu entre les dones.

Les situacions de discriminació que patim les dones s’han vist agreujades, ja que han afectat les feines més precàries i aquestes, en la seva majoria, estan realitzades per dones. Han estat les menys valorades socialment, però alhora, són essencials per la nostra societat. Les desigualtats, sobretot les laborals, les INFERMERES en som molt conscients, donat l’impacte que tenen sobre la nostra feina. Volem condicions i garanties idèntiques a les que gaudeixen els homes.

Encoratgem a lluitar sense descans per erradicar la violència sexista alhora que exigim drets i un augment de recursos per a les dones, els infants i adolescents, la gent gran, les persones amb problemes de dependència o amb necessitats socials i sanitàries especials. Tots sabem que les condicions socials i de salut van de la mà i han de ser tractades de forma integral i integradora.

Qui està convocat a fer vaga?

Concretament en el sector de la salut, estan cridades a la vaga totes les treballadores del Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut i de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. Així com de les fundacions, consorcis, societats mercantils i empreses públiques de la Generalitat de Catalunya.

També les treballadores dels consorcis, les fundacions i tota mena de societats civils o mercantils vinculades a la Generalitat, és a dir, les que són gestores de serveis públics de què és titular la Generalitat o les que hi han subscrit convenis.

En què consistirà la vaga?

La vaga feminista consistirà en una aturada de 24 hores, a la qual estan cridats tots els sectors de l’àmbit laboral i també tota la ciutadania. Els sindicats fem una crida a la mobilització de tota la classe treballadora.

Manifestació: Les dones movem el món, ara l’aturarem!

L’Assemblea 8-M ha convocat una manifestació a Barcelona amb motiu del 8-M. Serà a les 18.30 h a la plaça de la Universitat.

També hi ha convocada una manifestació a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona a les 12h.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!