agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Anàlisi dels programes electorals. Què proposen per al sistema de salut i per a les infermeres?
Publicat el 7 de maig de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

En aquestes eleccions les infermeres decidim quin govern volem, quina consellera volem i quin sistema de salut volem!

Com a sindicat que defensa el nostre sistema públic de salut, com a professionals de la salut, com a infermeres, tenim molt clares quines han de ser les prioritats d’un Govern que realment cregui en un sistema sanitari públic amb els recursos necessaris i cuidant a les seves infermeres i els seus professionals.

El sistema sanitari públic català està en fallida per l’infrafinançament des de l’any 1981 (en que es van traspassar les competències però no els pressupostos) i per l’absència de voluntat política dels governs de potenciar-lo, sense haver incrementat degudament el pressupost del sistema tot i els avenços tecnològics, l’envelliment de la població i el creixement de la població migrada, que ha fet augmentar la població un 10% en els darrers 15 anys i per tant, la pressió assistencial als professionals i la dificultat en l’accessibilitat que, en els darrers anys, ha augmentat exponencialment.

Les conseqüències de l’infrafinançament crònic pels professionals són, entre moltes altres, que després de 43 anys de les transferències de competències en Salut es continuïn plantejant estratègies enganyoses, fraudulentes i de menyspreu en la negociació de les condicions professionals, laborals i retributives del personal sanitari per part de tots els governs de la Generalitat i les Patronals del sistema.

Segons Salut (citant a fonts de l’OCDE) el % de despesa sanitària pública sobre el PIB l’any 2021 va ser del 6,7% el que no coincideix amb les xifres del PIB (232.057 M€) ni dels pressuposts (9716 M€).

Els professionals són els que han sustentat i sustenten el sistema per la seva bona voluntat, per la seva displicència en exercir els seus drets i per acceptar unes retribucions, que per a ser mínimament dignes del seu nivell de responsabilitat, impliquen jornades maratonianes i acatament d’objectius no consensuats amb l’empresa i que poden arribar a col·lidir amb la bona praxi assistencial.

Infermeres de Catalunya hem fet un anàlisi dels programes publicats per part de cada partit polític amb possibilitat d’obtenir representació a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.

IMPORTANT: aquest és un anàlisi de cada un dels programes que s’han publicat. Del contingut i sobre el que parlen els programes. Simplement indiquem de forma objectiva que diu sobre cada tema. NO entrem a fer valoracions subjectives ni tampoc podem saber si duran a terme les propostes del programa o no ho faran.

Nota: no hem analitzat els programes de partits que van en contra de l’ideari de la nostra organització, ni com el que volem per una societat democràtica, oberta, plural i respectuosa amb les persones i la identitat catalana.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!