Ens oposem a la modificació del procediment d’actuació enfront de casos d’infecció per SARS-CoV-2
Publicat el 1 de novembre de 2020

Des d’Infermeres de Catalunya ens oposem formalment al canvi de protocol d’actuació davant els casos d’infecció per SARS- CoV-2 publicat el 20 d’octubre, pel Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya: Annex al “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS- cov-2” (18.10.20) en fase de mitigació (30.10.20).

En aquest nou protocol, la modificació respecte al maneig dels contactes estrets entre professionals sanitaris, tracta als professionals de la salut com a treballadors de segona. Indica que si un treballador sanitari es converteix en un contacte estret d’un pacient COVID asimptomàtic, aquest haurà d’acudir a treballar igualment quan la PCR i les serologies surtin negatives, no sent així el protocol que se segueix amb la resta de la població.

Malgrat que en el mateix protocol es marquen 3 dates de control (als 0, als 4 i als 10 dies del contacte), des d’Infermeres de Catalunya creiem que és un risc, tant per al mateix professional sanitari com per a la població en general, permetre que un professional de la salut que es troba en un període finestra d’incubació després d’un contacte estret, no realitzi un aïllament correcte, ja que pot transmetre el virus durant dies abans de donar positiu.

Per això, des d’Infermeres de Catalunya hem enviat una carta al Secretari General de Salut, Marc Ramentol, i a la Directora General de Professionals de la Salut, Montserrat Gea per demanar al Departament de Salut, que rectifiqui aquest protocol i s’apliquin les mateixes precaucions que amb la resta de població. Que no es pagui amb la pròpia salut i la dels que ens rodegen la manca de professionals en aquest moment de crisis sanitària. Unes normes més laxes pel personal sanitari només posa en perill als propis professionals, als seus companys i als usuaris.

Llegeix la carta enviada aquí.

 

 

Et pot interessar

Com han viscut les infermeres la campanya de vacunació de la COVID-19?

Com han viscut les infermeres la campanya de vacunació de la COVID-19?

El personal d'infermeria ha fet 250.000 hores extra per la campanya de vacunació. L'ICS hi ha invertit 5 milions d'euros en pagar-les.  Hi ha infermeres que han participat en els punts massius de vacunació que encara no han cobrat alguns dels mesos. Per exemple, hi ha...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't