agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya al SEM no signa un acord de conveni en considerar-lo un menyspreu cap a les infermeres
Publicat el 12 d'octubre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Infermeres de Catalunya ha decidit no signar l’acord parcial de conveni negociat entre UGT i el SEM. La majoria absoluta que disposa aquest sindicat al Comitè Intercentres (CI), ha fet que la negociació hagi estat bàsicament bilateral, prioritzant els interessos de les categories professionals que varen donar suport a aquest sindicat i relegant, un altra vegada, a les infermeres a un paper residual.

La decisió a no signar aquest acord està motivada pel menyspreu a la figura de la infermera en SEM, i en concret a la infermeria del recurs SVAI (Suport Vital Avançat Infermer) i la infermeria en llocs de decisió i responsabilitat clínica, com la infermeria de Coordinació Tècnica o la infermeria de gestió de trasllat interhospitalaris.

Infermeres de Catalunya va demanar que l’activitat més antiga de la infermeria al SEM estigués també com activitat diferenciada.

Infermeres de Catalunya va decidir no signar l’acord, entre altres motius, després que la Directora Infermera del SEM respongués a la petició de reconèixer les competències de les infermeres d’emergències amb un lamentable comentari: «per treballar en una SVAI només es necessita una mica de sentit comú…», i tot seguit es passés a tractar un altre tema.

Podem entendre (i no compartir en absolut) l’«ara no toca encetar aquest meló» per part d’UGT, però que la Directora Infermera del SEM menyspreï aquesta activitat, ens omple de pena i frustració. La sensació és que totes les categories han tret millores i beneficis, però les infermeres només han obtingut obligacions.

Aquest és el punt principal de desacord, però malgrat que l’acord té punts interessants quant a bossa de treball i estabilització del treballador, hi ha punts que Infermeres de Catalunya no compartim.

A la web d’Infermeres de Catalunya al SEM, analitzem, en una publicació, alguns d’aquests punts en el comunicat d ‘UGT ja que sembla que és l’altaveu oficial de l’empresa i disposa de totes les dates de la convocatòria abans que la resta del Comitè.

A la carta enviada a la Directora General del SEM, la Secció Sindical d’Infermeres de Catalunya exposa els motius pels quals no es signa l’acord i denúncia el menyspreu cap a les infermeres d’emergències, àmpliament reconegudes arreu del territori català i espanyol, però que fa anys que està estancada diluïda i amagada al SEM.

Adjuntem la carta a continuació.

Llegeix aquí a la notícia completa publicada a la web d’Infermeres de Catalunya al SEM

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!