agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Presentem demanda contra l’ICS per vulnerar el dret al sufragi dels professionals a les eleccions del 28M
Publicat el 26 de maig de 2023

Infermeres de Catalunya hem presentat demanda contra l’Institut Català de la Salut (ICS) davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya per vulnerar el dret al sufragi actiu de les treballadores i treballadors d’Atenció Primària que estaran realitzant guàrdia ACUT durant el 28 de maig, dia de les eleccions municipals.

Les treballadores i treballadors van ser informats, a través de les seves direccions, que l’ICS no pagaria les hores de permís per anar a votar durant la seva jornada laboral.

L’article 37.3 de l’Estatut dels Treballadors regula el permís retribuït de fins a 4 hores per exercir el dret a vot a les persones que treballin durant la seva jornada laboral el dia de les eleccions.

El Cap de Recursos Humans de l’ICS, a requeriment d’informació i rectificació d’aquesta instrucció, ha reafirmat que efectivament els professionals que facin guàrdia ACUT tindran el permís per anar a votar, però que aquestes hores no seran retribuïdes.

Després d’analitzar la situació i la legislació aplicable per part dels Serveis Jurídics d’Infermeres de Catalunya, s’ha decidit interposar demanda de conflicte col·lectiu per vetllar pels drets més fonamentals de les treballadores i treballadors de l’ICS.

Tan aviat hi hagi una sentència, informarem de nou.

Recordem aquí la normativa legal aplicable sobre els permisos per anar a votar

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!