agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Reclamem a l’ICS que no vulneri el principi d’igualtat en l’actual procés selectiu d’estabilització
Publicat el 28 de setembre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Enviem escrit al Director de Persones de l’ICS com a màxim responsable del procés d’estabilització que s’està duent a terme. No és la primera vegada que hem de presentar reclamació.

Hem tingut coneixement d’una possible vulneració del principi d’igualtat que ha de regir en tots els processos selectius de les administracions públiques. En aquest cas, creiem que s’està vulnerant l’article 55.1 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic que estableix que tots els ciutadans tenen dret a l’accés a un lloc de treball públic d’acord amb els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat, i l’article 55.2 que estableix que les Administracions Públiques, entitats i organismes seleccionaran al seu personal funcionari i laboral mitjançant procediments en els que es garanteixin els principis constitucionals abans expressats.

L’ICS, a través del Tribunal Qualificador dels processos selectius d’estabilització, en les diferents diligències, ha publicat els llocs on es durà a terme la prova de català per aquelles persones aspirants que no puguin acreditar el corresponent nivell requerit segons la categoria professional a la qual opten.

En el cas de les infermeres i la resta de professionals, s’ha establert que han de dur a terme la prova a Barcelona, a la Universitat Pompeu Fabra. En canvi, ha establert que els metges especialistes la puguin fer en cada un dels centres de treball (hospitals de Bellvitge, Vall Hebron, Joan XXIII, Viladecans, Germans Trias i Pujol, Doctor Josep Trueta, Verge de la Cinta i Arnau de Vilanova).

Entenem que aquesta diferència és una greu vulneració del principi d’igualtat que ha de regir en qualsevol procés selectiu a un organisme públic donat que les persones aspirants no poden presentar-se en igualtat de condicions ja que:

  1. Les infermeres d’aquests hospitals o que viuen en el territori d’influència d’aquests hospitals, si que han de desplaçar-se fins a Barcelona, en canvi els metges (facultatiu especialista) no han de fer aquest desplaçament, podent fer la prova a l’hospital.
  2. Les infermeres han de costejar-se el desplaçament i invertir temps per anar a fer l’examen a Barcelona i els metges no ho han de fer, estalviant-se temps i diners.
  3. Les infermeres han hagut, en molts casos, demanar festa o fer-se canvis de torn per poder anar a Barcelona, en canvi els metges no han tingut necessitat de fer-ho.
  4. La prova de català és per al mateix nivell ja que tant als metges com a les infermeres s’exigeix el mateix nivell de català C1.

Hem demanat al responsable, el Sr. Xavier Saballs, que l’ICS i el Tribunal Qualificador no vulnerin el principi d’igualtat i convoquin a totes les persones aspirants, siguin de la categoria que siguin, al mateix lloc per fer la prova de català en les mateixes condicions.

Et pot interessar

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

La sempre controvertida figura de l’indefinit no fix a l’administració no representa una solució vàlida a la temporalitat abusiva al sector públic, sent la fixesa dels llocs de treball una opció més adequada. Breu anàlisi de la recent sentència del Tribunal de...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!