agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

8M, Dia Internacional de les Dones
Publicat el 8 de març de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, una data que commemora la lluita històrica de les dones per la igualtat de drets, la justícia, l’equitat i la fi de la discriminació en totes les seves formes. És un dia per a reflexionar sobre els avanços reeixits, però també per a reconèixer que encara queda molt per fer en la lluita per la igualtat de gènere.

Ja fa anys que l’Organització Mundial de la Salut alertava sobre la diferència salarial bruta, entre homes i dones que treballen en salut, i que oscil·la entre el 20% i el 24%.

Les dones formem part de la societat, part activa, principal i bàsica pel desenvolupament del futur. Per poder avançar, com a comunitat, s’ha de tenir en compte a totes les persones, indistintament, del sexe que tinguin. Per això, per reclamar aquesta necessitat imperiosa, perquè els governants reaccionin, perquè es legisli per aturar allò que és injustícia, tornem a alçar-nos i a manifestar-nos -i ho farem sempre- fins que aconseguim una societat justa i igualitària.

Les situacions de discriminació que patim les dones s’han vist agreujades, ja que han afectat les feines més precàries, i aquestes, en la seva majoria, estan realitzades per dones. Han estat les menys valorades socialment, però alhora, són essencials per la nostra societat. De les desigualtats, sobretot les laborals, les INFERMERES en som molt conscients, donat l’impacte que tenen sobre la nostra feina. Volem condicions i garanties idèntiques a les que gaudeixen els homes.

Encoratgem a totes les persones a lluitar sense descans per erradicar la violència sexista alhora que exigim drets i un augment de recursos per a les dones, els infants i adolescents, la gent gran, les persones amb problemes de dependència o amb necessitats socials i sanitàries especials. Tots sabem que les condicions socials i de salut van de la mà i han de ser tractades de forma integral i integradora.

En aquest 8 de març, ens comprometem a continuar treballant per un món on totes les persones, independentment del seu gènere, puguin viure lliures de violència, discriminació i desigualtat.
Només treballant junts podrem aconseguir un futur on totes les persones, sense importar el seu gènere, puguin aconseguir el seu màxim potencial i viure una vida digna i plena.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!