agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Després d’un mes de vaga, 6000 infermeres, familiars i usuaris hem tornat a omplir els carrers de Barcelona
Publicat el 14 de gener de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

El dissabte, 13 de gener, un mes després de l’inici de la vaga indefinida d’infermeres, 6000 persones entre les quals hi havia infermeres, familiars, amics i usuaris de la sanitat pública hem tornat a sortir a reivindicar els nostres drets i reclamar les millores que les infermeres i els infermers de Catalunya ens mereixem.

La manifestació ha tingut inici als Jardinets de Gràcia i ha finalitzat a l’Estació de França. Una manifestació de caràcter reivindicatiu i festiu que ha posat de manifest que, tot i estar esgotades per haver d’aguantar un sistema sanitari que fa fallida sense els recursos necessaris i sense el reconeixement que ens mereixem, continuem amb forces i més unides que mai per continuar lluitant pels nostres drets.

Les infermeres i els infermers de Catalunya no pararem la vaga ni les accions de protesta fins que el Govern de Catalunya faci cas de les reclamacions que fa anys els demanem.

Les infermeres ens hem despertat. Hem arribat a un punt de no retorn. Ens hem adonat que durant molts anys hem estat aguantant el sistema amb els nostres sacrificis. Ho hem donat tot, i ho continuem fent, per un Govern que només té promeses buides mentre ens explota dia a dia, obligant-nos a fer més tasques i assumint noves competències però sense un reconeixement laboral, professional ni econòmic.

Les infermeres volem oferir unes cures de qualitat a la ciutadania. Es mereixen unes infermeres que no estiguin maltractades, esgotades, malaltes i no reconegudes. La situació actual fa que moltes infermeres decidim abandonar la professió cercant altres feines que ens permetin millor qualitat de vida i una millor conciliació familiar.

Altres, continuen sent infermeres, però ho fan marxant a altres països on troben millors condicions laborals i millor reconeixement professional.

El Comitè de Vaga continuarà amb les negociacions per continuar treballant una solució a les reclamacions de les infermeres i poder trobar així una sortida a aquesta vaga. Les nostres línies vermelles són molt clares i, tot i que el Departament de Salut ha fet passos per apropar posicions, aquests no són suficients encara. Venim de molts anys de promeses buides i sense accions reals. Les infermeres ja volem fets concrets i compromisos ferms per part del Govern.

Per continuar treballant en les reivindicacions, aquesta setmana demanarem nova reunió amb el conseller de Salut, Manel Balcells, així com amb el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, i la Ministra de Sanitat, Mónica García.

La vaga continua i durem a terme noves accions que comunicarem ben aviat.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!