agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Enviem carta a la Consellera de Salut demanant la rectificació de la resolució sobre el pagament de les hores de vacunació COVID com a hores ordinàries
Publicat el 1 de març de 2021

El 22 de febrer, la Consellera de Salut, Alba Vergés, ha signat la resolució per la qual s’aprova l’establiment d’un concepte retributiu específic per al personal administratiu i d’infermeria de l’Institut Català de la Salut i entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la seva participació en la Campanya de Vacunació de la COVID-19 i el seu import.

Aquesta resolució té efectes des del 27 de desembre de 2020. Curiosament, anunciada ara però amb efecte abans de les eleccions al Parlament.

Infermeres de Catalunya ja vam manifestar la nostra preocupació quan es va anunciar la crida voluntària a les infermeres a la campanya de vacunació (vegeu aquí), donat que no s’havia indicat el tipus de contracte que s’oferiria, ni condicions laborals, ni duració del contracte, ni la remuneració. Vam fer palès que no teníem gaire bona experiència amb aquest tipus de crides i de com, després de respondre i treballar durament en plena pandèmia, les infermeres no havien estat degudament compensades: ni econòmicament ni professionalment (per exemple, amb la paga de gratificació extraordinària COVID). I el temps ens torna a donar la raó.

Després de la injusta i vergonyosa paga COVID-19, en la que el Departament de Salut va decidir donar-nos un copet a l’esquena amb una pagueta que discriminava per categoria professional (vegeu aquí) i que no donava resposta al problema de fons: la precarietat laboral i la manca de personal i d’inversió al Sistema Públic de Salut, vam demanar menys pagues “d’agraïment” i més sous dignes i un plus de perillositat per a tots els professionals (vegeu aquí).

Una vegada més, ens tornen a menysprear. La Consellera ha decidit establir un concepte retributiu anomenat “Vacunació COVID 19” d’aplicació exclusivament al personal d’administració i d’infermeria de l’Institut Català de la Salut i entitats del sector públic sanitari de la Generalitat de Catalunya que participi de forma voluntària en la Campanya de Vacunació.

La gran sorpresa ha estat que, al contrari del que s’havia donat a entendre de forma no oficial, el preu d’hora de treball que s’ha establert per aquest concepte és l’equivalent al valor d’hora ordinària de treball aplicable a cada professional d’acord amb les seves condicions laborals específiques. Sense tenir en compte, a més, que moltes vegades els desplaçaments han estat realitzats amb els vehicles personals de les professionals i pel qual no han percebut cap contraprestació ni pagament de quilometratge.

La gran resposta de les infermeres a la crida del Departament de Salut per tal de poder vacunar a la població i així poder avançar cap al final d’una pandèmia que està afectant molt negativament a la nostra societat, oferint treballar hores addicionals fora de la dura jornada laboral a la qual estan sotmeses les professionals del nostre sistema de salut, és reconeguda i recompensada d’aquesta manera.

Ja #estemfartes i per això hem enviat una carta a la Consellera de Salut demanant que rectifiqui i pagui les hores treballades com a hores extraordinàries.

Aquest és un motiu més (dels molts que ja tenim) perquè totes i tots els professionals de la salut de Catalunya anem a la vaga general de salut i serveis assistencials. Una vaga convocada per la Mesa Sindical de Salut de Catalunya, de la que Infermeres de Catalunya forma part, i que dóna el seu tret de sortida el pròxim 10 de març i segueix amb aturades parcials indefinides tots els dilluns a partir del 15 de març.

Llegeix la carta enviada a la Consellera de Salut

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!