Treballem per l'avanç professional i la visibilitat infermera en el camp de les urgències i emergències
Col.laborant amb el propi sindicat en les seves accions i proposant-ne de noves. Vol ser un referent per a les infermeres que desenvolupin la seva activitat en aquests àmbits, oferint asessorament i vetllant pel seu desenvolupament professional.
Com a part d'Infermeres de Catalunya, preten ser el grup que representi els interessos professionals i laborals de les infermeres davant d'altres col.lectius.
Objectius generals
- Treballar per la visibilitat de la infermeria d'urgències i emergències, donant a conèixer la tasca dels professionals a la població en general, altres professionals, mitjans de comunicació, entitats i representants públics.
- Treballar per aconseguir el reconeixement de l'especialitat d'infermeria d'urgències i emergències.
- Treballar pel desenvolupament professional i competencial dels professionals d'infermeria d'urgències i emergències. Treballar des del sindicat per proposar canvis normatius i l'autoregulació de competències en infermeria d'urgències i emergències.
- Crear una assessoria tant pels professionals com per a la població i professionals d'altres especialitats i àmbits.
- Conèixer les inquietuts professionals i les necessitats formatives de les infermeres d'urgències i emergències.
- Esdevenit el grup referent en l'ambit d'actuació professional de les infermeres i infermers d'urgències i emergències a Catalunya.
- Assessorar a la junta directiva del sindicat per tal de promoure una formació en l'àmbit de les urgències i emergències que sigui de qualitat i d'interès per als professionals.
- Promoure la formació especialitzada entre els professionals (cursos de SVB i DEA, cursos de Suport Vital Avançat, tallers formatius i de reciclatge (tècniques invasives, via aèria avançada, etc.)
- Col.laborar amb universitats en la difusió de la seva formació entre els professionals així com propiciar acords de col.laboració entre el sindicat i els centres.
Coneix els membres del grup
Dani Martínez
Diplomat Universitari en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Postgrau d’Infermeria d’Urgències en el medi hospitalari Universitat Ramon Llull. Postgrau d’Emergències Extrahospitalàries i Catàstrofes Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau d’Infermeria d’Urgències en el medi extrahospitalari Universitat Ramon Llull. Màster en Emergències i Catàstrofes per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha treballat com a infermer en serveis d’urgències i UCI a l’Hospital de Bellvitge (2003-2006). És infermer assistencial al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) des del 2006 i professor i coordinador del Màster en Emergències i Catàstrofes Vall d’Hebrón Universitat Autònoma de Barcelona des de 2008. Professor col·laborador al Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries (MIA-EE) de l’ESI Mar-UPF i al Màster en Infermeria Aplicada a les Cures en l’Àmbit de l’Emergències de la Universitat de Lleida. També és docent de múltiples cursos al SEM, universitats i centres sanitaris.
És el coordinador Nacional del grup de treball de Suport Vital Avançat Infermer de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES), participant com a director, ponent i moderador en diverses Jornades i Congressos, i ha estat membre del Grup d’Urgències i Emergències del COIB.
Noemí Hernández
Octavi Rodríguez
Infermer assistencial al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona. Ha estat coordinador del Grup d'Urgències i Emergències del COIB. Ha estat membre del grup ITCOIB (innovació i tecnologia del COIB) i assessor en TICs aplicades a la salut al COIB.
Màster Universitari en Malalt Crític i Emergències. Postgrau en Emergències Prehospitalàries i Postgrau en Anestèsia i Reanimació. Màster en eHealth i gestió de projectes sanitaris.
Anteriorment va ser col·laborador del programa Web Mèdica Acreditada i App Mèdica Acreditada del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.
Durant més de 10 anys ha estat Director de Serveis a l'empresa MedicXtreme on gestionava dispositius sanitaris en grans esdeveniments esportius.
Emprenedor, co-fundador de l'empresa Healthink Innovation Agency, agència consultora en projectes tecnològics en l'àmbit de la salut. Creador de l'aplicació mòbil "eMerMedScience" pels professionals de les emergències sanitàries i co-creador d’"HealthScience", app d'actualització científica per professionals sanitaris. Co-creador del projecte de telesalut liderat per infermeres, MiEnfermera.Chat.
Professor col·laborador al Màster d'Emergències Mèdiques de la UAB-IEM i al Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitàlaries (MIA-EE) de l’ESI Mar-UPF. Ponent sobre tecnologia aplicada a la salut i a la pràctiva infermera en diverses jornades i congressos.
Actualment també és el Secretari d'Organització del sindicat professional Infermeres de Catalunya.
Rosa Martín
Diplomada en de Infermeria per la Universitat Complutense de Madrid al 2005
Postgrau en Atenció Prehospitalària Urgent de la Universitat de Barcelona IL3 al 2010; Expert Universitari en Gestió de Recursos Humans d’Infermeria per la Universitat d’Educació a distància l’any 2012; Postgrau en Cures Intensives Infermeres Neonatals i Pediàtriques de la Universitat Autònoma de Barcelona al 2012; Màster de Cures Especialitzades d’Infermeria d’Urgències, Àrees de Pacients Crítics i Postanestèsia. 1ª edició de la Universitat de València l’any 2016.
Docent del Curso de Transport Neonatal i Pediàtric de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (dues edicions anuals des de 2015); Docent del Màster en Emergències i Catàstrofes a la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 2016; Docent del Curs ‘Actualització en Atenció Inicial al Trauma Pediàtric (AITP)’ a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, des del 2017; Docent del Curs ‘Transferència del Pacient Crític Neonatal i Pediàtric a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des del 2016; Instructora de Suport Vital Pediàtric avalat per CCR i ERC des del 2017.
Ha treballat a la planta de Neurocirurgia Hospital- Istituto Neurológico Carlo Besta de Milán durant tres anys; a la UCI NN Hospital Universitari Vall d’Hebrón durant dos anys; a la UCI P de l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón durant dos anys. Actualment treballa al SEM pediàtric de l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón des del 2015.
Benito Pérez
Infermer assistencial al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona. Coordinador del Grup d'Urgències i Emergències del COIB.
Professor associat a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i membre del Projecte de Simulació d'Alta Fidelitat del Grau d'Infermeria.
Màster Oficial d’Atenció Integral al Malalt Crític i Emergències. Màster i postgrau en Cures d'Infermeria al Malalt Crític. Postgrau en Atenció Prehospitalària Urgent. Cursos de Postgrau FCCS i FDM de la Society of Critical Care Medicine. Tota la formació ha estat realitzada a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.
Certificat d’Enfermería de Urgencias y Emergencias de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES).
Membre del Grup d'Urgències i Emergències del COIB. Membre del Grupo de Trabajo de Soporte Vital Avanzado Enfermero (SVAE) de SEMES. Membre del Grup de Treball sobre el Dolor de la Societat Catalana Medicina d'Urgències i Emergències (SoCMUE). Membre del Grup de treball de la Societat Catalana d'Infermeria Prehospitalària d'Urgències i Emergències (SoCIPUE).
Infermer durant més de 10 anys a urgències i intensius de l'Hospital Clínic, des de fa 9 desenvolupa la seva feina liderant una Unitat de Suport Vital Avançat Infermer en l'àmbit extrahospitalari, la qual cosa li permet realitzar de forma molt més autònoma les cures, tècniques i processos de la seva gran passió: la Infermeria d'Urgències i Emergències. Per un altra banda, també des de fa 10 anys realitza docència com a professor associat al Grau d'Infermeria de la UB, ja sigui mitjançant seminaris tradicionals els primers anys o amb "noves" tècniques d'ensenyament basades en simulació clínica els darrers. Ara mateix és partícip d'un il·lusionant i ambiciós projecte d'innovació docent basat en Simulació Clínica Avançada per a tot el Grau d'Infermeria de la UB.
Mònica Rebordosa
Sergi Cazorla
Infermer clínic realitzant tasques de Coordinador de recursos aeris medicalitzats del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya i infermer assistencial en unitats de Suport Vital Avançat Infermer.
Màster en Investigació Clínica especialitat en malalt crític per la Universitat de Barcelona.
Formació postgraduada en Cures Intensives i en Atenció al pacient traumàtic greu, així com de Tripulant en missions sanitàries d'emergència en helicòpters (HEMS) per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Director de programes de formació de Desfibril·ladors Externs Automàtics i Suport Vital. Docent en diverses institucions en matèria d'urgències i emergències.
Membre del Grup de treball d'infermers coordinadors de SEMES i del grup de divulgació de SEMES.
Actualment alumne de Doctorat en Ciències de la Salut a la Universidad de Cádiz.
Infermeres de Catalunya
Rambla Rafael Casanova, 39
08830 Sant Boi de Llobregat (Catalunya)
Telf. 937 376 302 - hola@infermeresdecatalunya.cat