agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya dona suport al confinament per controlar el brot de Lleida
Publicat el 14 de juliol de 2020

Infermeres de Catalunya veiem amb preocupació l’augment de casos nous de COVID-19 i donem suport a les mesures de confinament establertes per la Generalitat de Catalunya per poder controlar els brots abans de tornar a viure una situació de col·lapse del sistema sanitari.

Infermeres de Catalunya segueix amb preocupació la incidència de nous casos a la regió sanitària de Lleida, on s’estan registrant 10 vegades més casos nous que a la resta de Catalunya. Aquest creixement de la corba, que puja dia a dia, obliga a prendre decisions sanitàries per controlar el brot i evitar un col·lapse del sistema sanitari de la regió.

Recordem que les infermeres i els professionals de la salut de la regió, acaben de sortir d’una pandèmia en la qual han estat treballant incansablement per poder atendre la població i controlar una situació difícil i extenuant. Uns centres que ja estan fent una crida als professionals per acudir a treballar -com ha fet l’Hospital Arnau de Vilanova- per poder tornar a donar una resposta adequada a la demanda generada pels nous casos.

El govern ha de vetllar en tot moment per la salut de les persones, tenint en compte a la ciutadania i als professionals sanitaris. Avançar-se a la situació, veient l’increment exponencial de casos i coneixent el que pot passar per l’experiència viscuda, és del tot fonamental i necessari si no volem tornar a tenir un sistema sanitari saturat amb uns professionals que hauran de tornar a posar-se en risc sense haver tingut temps de recuperar-se de la situació viscuda els darrers mesos.

El confinament és una mesura del tot necessària quan hi ha transmissió comunitària i l’aïllament únicament dels casos positius ja no és suficient i calen mesures extraordinàries per frenar la corba de creixement. Per això, aquest sindicat donarà suport a les mesures que contemplin aquest confinament, sempre que es faci seguint les recomanacions dels experts en salut pública i reforçant els recursos del sistema sanitari, tant amb més professionals com amb l’equipament d’autoprotecció necessari.

No tornarem a tolerar que la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut posin en risc a les infermeres i la resta de professionals de la sanitat per una mala gestió de la crisi sanitària i una manca de previsió.

També exigim un control estricte de la salut dels professionals per part dels Serveis de Prevenció i Salut Laboral amb accés periòdic a proves de PCR i serologies. Els nostres professionals han de poder treballar amb seguretat per ells mateixos, per les seves famílies i per la ciutadania a la qual atenen.

Infermeres de Catalunya demanem responsabilitat a les ciutadanes i ciutadans de Catalunya, perquè formin part de la solució seguint les recomanacions dels professionals i les autoritats sanitàries.

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!