agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Ens reunim amb la Presidenta del COIB i la degana del CCIIC i manifestem la nostra discomformitat amb el seu comunicat sobre les IT.
Publicat el 2 de març de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

El divendres, 1 de març, membres del Consell Executiu d’Infermeres de Catalunya ens hem reunit al Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona amb la Presidenta, Paola Galbany, i membres de la Junta directiva d’aquest. També hi era present la Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC).

Hem pogut posar sobre la taula les demandes orientades en la millora de les condicions professionals i laborals de les infermeres catalanes. Hem pogut parlar sobre temes que ens preocupen profundament com són la Gestió Infermera de la Demanda (GID) i les propostes d’Incapacitats Temporals (IT). Com ja sabíem, va quedar palès que tenim punts de vista diferents, però compartim el mateix objectiu a aconseguir, un reconeixement de les competències i d’un marc legal que ho avali.

Des del COIB i el CCIIC es defensa l’assumpció de tasques com les propostes d’IT per demostrar a les administracions que som capaces de dur-les a terme i així, amb el temps i amb dades que ho demostrin, promoure el canvi normatiu que es necessita. Per altra banda, Infermeres de Catalunya ens posicionem en treballar per poder desenvolupar el marc normatiu que es necessita de manera precoç, ja que fa anys que reclamem aquest canvi i, per tant, pugui acompanyar el desenvolupament de les noves competències.

Al contrari del que defensa el COIB i el CCIIC, Infermeres de Catalunya creiem que cal forçar aquest canvi normatiu deixant d’exercir funcions que no tenim regulades actualment. Creiem que si les continuen assumint, els dirigents no tindran cap motiu ni pressa per dur a terme aquest reconeixement ni el canvi normatiu necessari.

Coincidim amb la necessitat de dotar a les infermeres del reconeixement legal i professional que necessitem per exercir de forma autònoma aquestes competències. I també veiem la necessitat d’unir esforços en oferir un marc clar per a les infermeres i facilitar la tasca diària d’aquestes malgrat tenir punts de vista diferents.

També hem posat èmfasis amb la situació crítica de les especialitats, especialment les llevadores, que segons es preveu en els pròxims anys es jubilaran més d’un 40% d’aquestes, sense previsió de com poder-les reposar. Se’ns explica que des del CCIIC s’han fet gestions amb les unitats docents corresponents i l’Associació Catalana de Llevadores per treballar amb aquesta situació.

Durant la reunió ens hem posicionat en contra de la circular enviada pel CCIIC en relació a les propostes de baixes temporals (IT) per part de les infermeres.

Primer, per estar disconformes en les afirmacions que conté sobre la forma de procedir en la proposta de les baixes, induïnt a les infermeres a fer-la i que el metge sigui qui validi la baixa sense ni tan sols fer la valoració mèdica legalment exigible.

I segon, i més important, per coaccionar les infermeres i els infermeres d’atenció primària a dur a terme les propostes de baixa sota amenaça d’obertura d’expedient disciplinari per part de les Direccions. En cap cas, les infermeres esperem d’un col·legi que actuï com un organ repressor sinó que hauria de ser garant de la defensa de les seves col·legiades i els seus drets.

Cal recordar que aquesta circular és la resposta que ha enviat el CCIIC al posicionament i anàlisi jurídica publicat per Infermeres de Catalunya.

Et pot interessar

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

La sempre controvertida figura de l’indefinit no fix a l’administració no representa una solució vàlida a la temporalitat abusiva al sector públic, sent la fixesa dels llocs de treball una opció més adequada. Breu anàlisi de la recent sentència del Tribunal de...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!