agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Medalla d’Or del Parlament, gràcies però…
Publicat el 30 de maig de 2020

Infermeres de Catalunya agraïm el reconeixement simbòlic que suposa atorgar la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’or als i les professionals del Sistema de Salut de Catalunya, per la tasca realitzada durant la pandèmia per la COVID-19.

Entenem que és un reconeixement a l’esforç, capacitat de resistència, adaptació i superació dels nostres límits com a professionals davant d’una situació tan inesperada i extraordinàriament greu pel conjunt de la població i pels mateixos professionals de la salut.

Aquesta pandèmia ha suposat una prova d’esforç que ha evidenciat la situació límit en què es troba el nostre sistema sanitari, on tots i cadascú dels professionals han estat treballant a primera línia i dedicant un esforç extraordinari per combatre aquesta crisi sanitària, malgrat partir una situació laboral precària que s’ha vist agreujada pels efectes d’aquesta.

Per això, a més de l’honor de rebre la Medalla d’Or del Parlament, demanem a les administracions que actes com aquests s’acompanyin de les accions i dotacions necessàries per aconseguir:

  • El reconeixement real i efectiu de les infermeres dins el sistema de salut.
  • La presència de la Infermera als llocs estratègics (taules de presa de decisions, elaboracions de protocols, llocs de comandament i planificació, etc.).
  • El desplegament de les Especialitats Infermeres amb la dotació econòmica pressupostària adient per fer-les efectives i acomplir així amb la merescuda remuneració que hi correspon a aquest grau d’especialització.
  • L’adaptació de la ràtio infermera/pacient a les xifres estandarditzades de la resta d’Europa.
  • L’increment salarial que reconegui retributivament la responsabilitat i càrrega laboral a què estem sotmeses de forma habitual i en situacions ordinàries.
  • La dotació de mitjans legals i econòmics per donar compliment a les resolucions del Parlament de Catalunya respecte a l’Essencialitat del Sistema d’Emergències Mèdiques a on el col·lectiu majoritari són Infermeres.
  • Reforçar a tots els nivells l’Atenció Primària, base del sistema de salut i porta d’entrada i triatge dels pacients, també els de sospita del coronavirus juntament amb el 061-Salut Respon dotant-la de recursos humans, tecnològics i materials per fer una assistència segura tant per als professionals com per als usuaris.
  • Protegir als treballadors i regular la pràctica assistencial als centres per la gent gran (residències) que sempre han estat els grans oblidats.
  • Dotar als hospitals i altres centres de treball i serveis dels mitjans humans i materials suficients per garantir un treball digne dels professionals infermers, que també han lluitat de manera intensa contra aquest virus i un salari que estigui acord amb les responsabilitats que tenen envers els pacients i les grans càrregues laborals.

Aquestes (entre moltes altres), són algunes de les necessitats del col·lectiu infermer juntament amb les d’altres categories professionals de l’entorn sanitari.Les infermeres, juntament amb la resta de professionals del sistema de salut, davant d’una crisi sanitària com aquesta, d’extrema gravetat, sostinguda en el temps i amb una evident manca de recursos i previsió, hem donat una resposta excepcional i determinant per al bon funcionament del Sistema Català de Salut.

No podem permetre el menysteniment continuat envers la nostra professió, que suposa un sobreesforç personal continu, un desgast físic i emocional immens per aconseguir mantenir el nivell i la qualitat assistencial en la cura de les persones, a la que tenim acostumats a la societat catalana.

Des d’Infermeres de Catalunya volem felicitar a tots i totes les Infermeres per aconseguir aquest merescut reconeixement social i institucional que ens ha d’encoratjar per seguir lluitant per la defensa de la nostra professió.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!