agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Demanem a la Gerència de l’ICS que proporcioni vehicles d’empresa i que es reguli i limiti al màxim l’ús del vehicle privat dels professionals durant la seva jornada laboral
Publicat el 19 de novembre de 2021

L’atenció domiciliària, les campanyes vacunals, la gestió de residències,… recauen majoritàriament en les infermeres i com que la flota de vehicles que proporciona l’ICS és insuficient, les infermeres han de fer ús d’un bé privat, el cotxe propi, per a complir amb la seva tasca assistencial donant resposta així a les necessitats de la població de referència. 

L’augment de pacients crònics amb vàries patologies concomitants i la complexitat  de les cures fa que augmenti la demanda d’atenció domiciliària i a aquest fet li podem sumar una part de la gestió de residències geriàtriques i altres centres institucionalitzats com els centres MENA, CRAE,… i la gestió de les diferents campanyes vacunals com la de la grip, la de la COVID, la vacunació escolar, etc. 

En alguns casos, les infermeres també han de fer de xofers de companys que no tenen carnet de conduir o no disposen de vehicle propi, fer el transport de mostres biològiques, motxilles d’urgències, oxigen, vacunes, etc. i aquesta problemàtica empitjora en aquelles zones semi urbanes, semi rurals i rurals allunyades de la zona metropolitana en què el transport públic urbà i interurbà és insuficient. 

La Gerència de l’ICS justifica l’ús del vehicle personal al·legant que a la nòmina es percep un complement de desplaçament -concepte publicat a les taules retributives de l’ICS- però la realitat és que aquest import el reben tots els professionals sanitaris com metges, infermeres, pediatres o llevadores, i no té el mateix impacte  en tots els col·lectius creant així un greuge comparatiu entre professionals. 

Així doncs, donat que aquesta problemàtica impacta de manera directa en les infermeres, Infermeres de Catalunya emplacem a què l’ICS faci una revisió exhaustiva dels condicionants del complement de desplaçament publicat a les taules retributives de l’ICS i demana que augmenti la dotació de vehicles per a poder fer una atenció domiciliària segura per les infermeres i les seves famílies. 

Infermeres de Catalunya hem demanat per carta a la Gerència de l’ICS concretament: 

  1. Que es posin al servei del personal afectat els mitjans productius necessaris – vehicles – per realitzar les funcions inherents als càrrecs desenvolupats. 
  1. Subsidiàriament, que es compensi el dit quilometratge i benzina així com el desgast del vehicle personal de forma suficient i puntual. 
  1. S’abstinguin de requerir els facultatius d’utilitzar els mitjans individuals o propis per la realització de les funcions, especialment els vehicles personals, en tant no es compleixin cap de les dues opcions anteriors. 
  1. Es doni compliment i s’analitzin correctament els riscos laborals derivats de l’ús individual del vehicle essent com és, que no estan preparats per carregar mostres biològiques ni material mèdic o sensible, amb el risc de contaminació que pot existir. 

Llegeix aquí l’escrit enviat a la Directora Gerent de l’ICS.

https://www.infermeresdecatalunya.cat/wp-content/uploads/2021/11/Escrit-vehicles-ICS-Cat-Central-2-signat.pdf

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!