agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Informem a les treballadores sobre els seus drets per vacances
Publicat el 15 de maig de 2020

Infermeres de Catalunya envia un comunicat informatiu a les treballadores i treballadors públics informant dels seus drets en el gaudiment de les vacances, arran de la intenció d’algunes institucions públiques i privades de fer complir el pacte de les vacences en una situació d’excepcionalitat.

Infermeres de Catalunya ha rebut moltes queixes d’infermeres i altres professionals de la salut que treballen a l’Institut Català de la Salut i a altres entitats públiques que salut de la intenció d’aquestes d’obligar als professionals a “gaudir” de les seves vacances de forma obligatòria entre els messos de juny i setembre, tal i com recull la normativa de règim intern i alguns convenis col·lectius.

Fins la data, molts centres optàven per no aplicar de forma rígida aquesta normativa, permetent el gaudiment de les vacences fora d’aquests períodes, sempre que el servei quedés cobert i es garantís la continuïtat d’atenció a la ciutadania.

Aquests dies, i de forma informal de moment, els professionals de la salut estan rebent instruccions dels seus caps de que hauran de gaudir de les vacances abans del setembre, segurament per la por a un nou brot de la COVID-19 a partir d’aquestes dates.

En una situació excepcional en que els professionals no podran gaudir d’unes vacances reals per les limitacions en la mobilitat i, havent estat donant el 300% de si mateixos treballant sense descans per fer front a aquesta pandèmia, l’administració “premia” als professionals encara amb més rigidesa i limitacions alhora de poder “descansar” de tot el que han viscut.

Des d’Infermeres de Catalunya hem enviat un comunicat informant de la situació així com dels drets legals que tenen els treballdors i les treballadores en el gaudiment de les seves vacances, i demanem a les entitats i administracions sanitàries una reflexió profunda profunda sobre quin tracte estan disposats a dispensar als professionals que han fet possible una gestió digne del desastre organitzatiu i de prevenció que ha suposat la crisi de la COVID-19.

Llegeix aquí el comunicat enviat

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!