Infermeres de Catalunya condemnem els fets succeïts a la tanca de Melilla: els drets humans i el dret a la vida estan per sobre de qualsevol altre dret, sense excepcions
Publicat el 28 de juny de 2022

Davant els fets -extremadament greus- succeïts a la frontera espanyola de Melilla amb el Marroc, en els que han perdut la vida, almenys, 23 éssers humans, des d’Infermeres de Catalunya volem mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes i les seves famílies i éssers estimats.

Un fet que no és aïllat i que ens mostra la desesperació de moltes persones que es veuen obligades a abandonar les seves cases i les seves famílies per anar a la cerca d’una vida i un futur millor. Persones que travessen la frontera d’un altre país amb l’esperança de trobar una oportunitat per tenir una vida digna i un futur millor per a elles i per als seus.

Com a infermeres, defensem la Declaració Universal dels Drets Humans, que en el seu article 1 diu clarament que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets i, dotats com estan de raó i consciència, han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres. Igualment, declara que tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat personal.

Per ètica, no podem tancar els ulls davant la pèrdua de la dignitat dels éssers humans, provinguin d’on provinguin, i per això, condemnem aquestes tràgiques morts i demanem als governs que es prenguin totes les mesures necessàries perquè fets com aquest no tornin a succeir mai més.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't