Posicionament arran de la situació d’emergència sanitària pel Coronavirus SARS-Cov-2
Publicat el 12 de març de 2020

Davant l’actual crisi en el sistema de salut català generada per la pandèmia del Coronavirus SARS-CoV-2, Infermeres de Catalunya vol donar el seu suport i reconeixement a totes les infermeres i infermers i a tots els professionals de la salut que en aquests moments estan aguantant el sistema sanitari que es troba en una situació complicada. 

En aquests moments els professionals sanitaris de Catalunya són el col·lectiu de més risc de contagi, concretament les infermeres al ser els professionals que tenen el tracte més directe i els que assumeixen la càrrega més gran de treball relacionada amb la pandèmia. 

Davant d’això, volem fer palès el gran esforç professional i personal que estan fent les infermeres de Catalunya, moltes vegades posant en risc la seva pròpia salut i la de la seva família al treballar en una situació d’estrès continu, sobrecàrrega de treball i, sovint, amb un material poc idoni i que comença a ser escàs o inexistent en alguns centres. 

Demanem al Departament de Salut que vetlli i protegeixi les infermeres i els professionals sanitaris, no tan sols prohibint reunions, cursos i aglomeracions, sinó garantint que treballen amb totes les garanties per a la seva salut i la de la població a la que atenen. I a tots aquells professionals que han estat en contacte amb persones infectades, garantir-los un correcte seguiment del seu cas per tal de poder seguir treballant amb totes les garanties tant per ells mateixos com per la població a la qual seguiran atenent. 

Cal tenir en compte que després de brutals retallades i de ser els professionals de la salut menys reconeguts (tant a nivell salarial com professional) per part de les institucions sanitàries, aquests són ara els que aguanten la crisi sanitària i treballen incansablement per donar atenció sanitària a les ciutadanes i ciutadans de Catalunya. Encoratgem al govern i a les institucions a què el reconeixement del qual fan gala aquests dies no es quedi aquí i treballin per millorar les condicions laborals i professionals de tots els seus professionals amb uns sous més dignes, uns contractes que permetin la seguretat i estabilitat laboral i la conciliació familiar i garantir unes ràtios d’infermera per usuari que garanteixi una bona qualitat assistencial. 

Infermeres de Catalunya posa a disposició de totes les infermeres i infermers de Catalunya els seus serveis jurídics per respondre als dubtes i donar suport legal als problemes laborals que es puguin succeir en els seus llocs de treball a conseqüència de mesures adoptades per les direccions de les institucions sanitàries en el marc de l’actual crisi sanitària. 

En cap cas aquesta crisi ha de servir d’excusa per menystenir i eliminar els drets laborals, socials i professionals dels professionals de la salut. 

Infermeres de Catalunya té la voluntat de mantenir tota la seva activitat sindical que permetin les mesures de salut pública recomanades, fent ús dels mitjans digitals que posem a disposició de totes les infermeres.  L’accés als serveis del sindicat (contactar, consultes legals, denúncia de situacions de vulneració de drets laborals, etc.) es poden fer on-line a través de la web www.infermeresdecatalunya.cat 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't