agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Tornem a demanar la destitució de la Consellera de Salut per l’adjudicació del rastreig a una empresa privada que ha demostrat la seva ineficàcia així com per la seva gestió i les decisions que ha pres durant aquesta pandèmia.
Publicat el 2 de desembre de 2020

El 30 de novembre, El Diari de la Sanitat va publicar un reportatge (veure aquí) en el qual mateixos treballadors de l’empresa Ferroser, han assegurat el que ja vam denunciar fa mesos i que tots els professionals que estem atenent a les persones afectades per la COVID-19 ja vam avisar que passaria. El sistema de rastreig per part d’aquesta empresa és ineficient, ja que no es fa un seguiment real per diversos problemes de la mateixa empresa però, sobretot, perquè aquesta únicament actua amb finalitats lucratives sense donar el servei pel qual el Departament de Salut li ha adjudicat més de 17 milions d’euros.

Ens sembla molt greu i perillosa l’actitud que ha estat tenint el Departament de Salut durant tota la pandèmia. El Departament de Salut ja va fer un pas més al demostrar que realment no tenia intenció de dotar a l’Atenció Primària dels recursos humans i econòmics necessaris que fa anys que es demanen.

A principis de Juny vam denunciar l’externalització mitjançant l’adjudicació “a dit” (a través del Sistema d’Emergències Mèdiques) d’un contracte de més de 17 milions d’euros a l’empresa privada Ferroser (filial de Ferrovial) per a dur a terme el rastreig i el seguiment dels contactes positius per coronavirus (veure aquí).

Ens sembla molt greu la contractació milionària d’empreses privades per a dur a terme les tasques que poden fer els professionals d’Atenció Primària del Sistema de Salut públic de Catalunya.

Durant aquests mesos hem pogut anar constatant com la tasca encomanada no es feia correctament i eren els professionals de l’Atenció Primària els que havien de dur-la a terme per tal que no es trenqués la cadena de seguiment i rastreig de contactes, tan important per poder fer contenció de la pandèmia. 

També hem vist (i ha estat confirmat ara al reportatge per part de treballadors de la mateixa empresa) com Ferroser no segueix els protocols de seguretat laboral per als seus treballadors i com ha jugat a lucrar-se mitjançant la contractació de personal durant breus períodes de temps per a després acomiadar-los i tornar a contractar-ne de nous… fent així una roda de contractacions i acomiadaments continuats, fet pel qual és impossible disposar d’una plantilla ben formada per donar resposta a la tasca encomanada i prioritzant així el seu l’afany lucratiu.

Cal recordar que el Sistema d’Emergències Mèdiques és l’últim responsable de fer complir la normativa en seguretat laboral dels professionals de les empreses subcontractades, així com fer el seguiment de les tasques encomanades. Fet pel qual demanem responsabilitats al Gerent del SEM, el Sr. Antoni Encinas, al qual ja hem fet altres peticions com la necessitat d’un major control de la salut dels treballadors del SEM (veure aquí).

Tot plegat, una vergonya d’adjudicació per la qual el ple del Parlament de Catalunya va instar al Govern a rescindir aquest contacte el passat 18 de juny, i reforçar de manera suficient la xarxa de salut pública per fer front als nous brots i altres pandèmies. Petició desoïda per la màxima responsable, la Consellera de Salut.

Un cúmul de despropòsits, on podem sumar la darrera instrucció de la vergonya que empitjora, encara més, les condicions laborals dels professionals de la salut de Catalunya (veure aquí), la decisió en la presa de mostres per part dels docents a les escoles i que finalment es va tirar enrere (veure aquí), la modificació del procediment d’actuació enfront de casos d’infecció per SARS-CoV-2 per al personal sanitari (veure aquí) o el nefast pla pressupostari per a l’Atenció Primària (veure aquí).

Per tot això i pels motius que ja vam exposar en carta dirigida al President de la Generalitat de Catalunya amb data 27 de juliol de 2020 (veure aquí), tornem a demanar la destitució de la Consellera de Salut, Sra. Alba Vergés i exigim, de nou, que la Conselleria de Salut estigui dirigida per personal sanitari que conegui la realitat del nostre sistema de salut, i demanem que no es posi sostre de vidre a les infermeres i aquest càrrec pugui ser ocupat per una infermera, ja que tenim moltes infermeres perfectament formades i preparades per poder assumir les responsabilitats del càrrec.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!